Deutsch / English
Festivalul European de Teatru Eurothalia

14 octombrie 2016, 20:30-22:00, în sala Teatrului German

The Situation

de Yael Ronen & Ensemble –– Regia: Yael Ronen –– Producția: Teatrul Maxim Gorki (Germania)

Decorul: Tal Shacham –– Costumele: Amit Epstein –– Muzica: Yaniv Fridel, Ofer Shabi –– Light design: Jens Krüger –– Cu: Ayham Majid Agha, Karim Daoud, Maryam Abu Khaled, Orit Nahmias, Dimitrij Schaad, Yousef Sweid

Spectacol în limbile engleză, germană și arabă, cu traducere în limbile germană, română și engleză.

Oricine vrea să descrie situația politică din Orientul Mijlociu obișnuiește să se refere la ea prin expresia: Situația. În ultimii ani, foarte mulți oameni care au avut de-a face cu contextul acestei Situații au ajuns la Berlin. Odinioară, conflictul le separa destinele, dar în capitala Germaniei viețile lor se întâlnesc. Regizoare rezidentă la Teatrul Maxim Gorki, Yael Ronen își plasează cea mai recentă piesă la un curs de limba germană în cartierul Neukölln. Ceea ce îi unește pe toți studenții este faptul că s-au mutat la Berlin în ultimii ani. Ei vin din Siria, unde războiul e în plină desfășurare din 2011. Din Israel și Palestina, unde climatul social și politic devine din ce în ce mai violent pe zi ce trece. Dat fiind acest fapt, nimeni nu este surprins că în clasa profesorului de germană Stefan, gramatica este cea mai mică poblemă. Yael Ronen împreună cu actorii și actrițele din Siria, Palestina și Israel abordează reîntâlnirile paradoxale cu “vecinii”, confruntând totodată fantomele din trecutul lor.

 

Extrase de presă

„O seară de teatru curajoasă, directă - plină de autoironie amară, jocuri de cuvinte ascuțite și departe de platitudini de (auto)compătimire.”  


Elke Vogel, Frankfurter Neue Presse, Germania

Trailer

Fotografii din spectacol

Limite?