Deutsch / English
Festivalul European de Teatru Eurothalia

11 octombrie 2017, 21:00-22:00, în Hala SC Hydromatic Sistem SRL (Bulevardul Constructorilor)

Sare

Adaptarea scenică și regia: Eugenio Barba –– Coproducția: Fondazione Pontedera Teatro & Odin Teatret (Danemarca)

Bazat pe povestirea Scrisori vântului din Se face tot mai târziu, un roman epistolar de Antonio Tabucchi –– Adaptarea scenică și regia: Eugenio Barba –– Cu: Roberta Carreri, Jan Ferslev –– Muzica: Jan Ferslev –– Spațiul scenic: Antonella Diana & Odin Teatret –– Costumele: Odin Teatret –– Light designer: Jesper Kongshaug –– Grafica: Marco Donati –– Asistent de regie: Raúl Iaiza –– Secretar literar: Nando Taviani –– Odin Teatret mulțumește: Thomas Bredsdorff, Knud Erik Knudsen, Raphaëlle Doyon, Kaj Kok, Nathan Meister –– Coproducția: Fondazione Pontedera Teatro & Nordisk Teaterlaboratorium (Danemarca)

 

O odisee feminină. O femeie călătorește de la o insulă mediteraneană la alta în căutarea persoanei iubite dispărute. O fantomă o însoțește într-un dans care o aduce mai aproape de conștientizarea unei absențe definitive.

„Convențional, Eugenio Barba e un regizor de teatru. […] Magia e necesară, iar maestrul ia bagheta. Ce ritual straniu performează? Ce alchimie are loc? Ce sunt semnele pe care el le trasează în aer? E o transformare în fapt, o simțim, dar e imposibil să-i cunoaștem natura, e aproape o transformare alchimică.  Sacerdot, mag sau un simplu iluzionist, acel domn investit cu o putere misterioasă realizează pentru noi miracolul unui ritual străvechi, care se reînnoiește de fiecare dată.” (Antonio Tabucchi)


Spectacol în limba italiană

Fotografii din spectacol

Perspective?