Deutsch / English
Festivalul European de Teatru Eurothalia

12 octombrie 2017, 21:00-22:20, în sala Teatrului German

MDLSX

Regia: Enrico Casagrande și Daniela Nicolò  –– Producția: Motus (Italia)

Cu: Silvia Calderoni –– Dramaturgia: Daniela Nicolò & Silvia Calderoni –– Sunetul: Enrico Casagrande –– În colaborare cu: Paolo Panella & Damiano Bagli –– Lumini & video: Alessio Spirli  –– Producția: Elisa Bartolucci & Valentina Zangari –– Distribuția internațională: Lisa Gilardino –– Producția: Motus (Italia) –– În colaborare cu: La Villette – Résidence d’artistes 2015 Paris, Create to Connect (EU project) Bunker/Mladi Levi Festival Ljubjana, Santarcangelo 2015 Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto – Teatro Dimora di Mondaino, MARCHE TEATRO –– Cu sprijinul: MiBACT, Regione Emilia RomagnaIT 

MDLSX este un dispozitiv de sunet exploziv, un imn solitar și hipnotizant dedicat libertății devenirii, amestecului de gen, depășirii granițelor corpului, culorii pielii, organelor sexuale, naționalității, națiunii. MDLSX își propune să abandoneze toate categoriile, chiar și pe cele artistice. Este un „trip” teatral „scandalos” pe care Silvia Calderoni - după 10 ani în care a fost alături de compania Motus - îl interpretează într-un nou format, acela al unui DJ/VJ excentric. Gândit ca un teritoriu „magmatic” în care ficțiunea și autobiografia se întrepătrund, MDLSX oscilează între Gender Trouble și Undoing Gender.


„Silvia Calderoni se pare că este făcută din mercur sau dintr-un element lichid neverosimil încă nedescoperit. Cu siguranță niciun corp muritor nu ar putea suferi transformările de argint viu realizate de acest performer remarcabil în MDLSX.” (Ben Brantley - New York Times, ianuarie 2016)


„MDLSX este o experiență care nu trebuie ratată; un spectacol care citează studiile queer, literatura de gen, dar care merge mai departe de atât. Silvia Calderoni și corpul ei androgin, care devine hipnotic și postuman pe scenă, ne permit să intrăm într-o dimensiune cu adevărat mitică, în timp ce ne întorc pe dos toate categoriile.” (Christian Raimo - Internazionale, iulie 2015)

Spectacol în limba italiană, cu traducere în limbile română, germană și engleză

Trailer

Fotografii din spectacol

Perspective?