Deutsch / English
Festivalul European de Teatru Eurothalia

26 septembrie 2022, 14:00-17:00, Sala de repetiții 2 a TGST

Atelier de mișcare, sunet și relaxare radicală

cu Kinga Ötvös & Tímea Kovács

Explorare și laborator de 3 ore în jurul temelor de emoție ale softness-ului, generozității și puterii

Înscriere workshop: https://forms.gle/bqEWn349J4UX8std6


În cadrul atelierului vom explora tehnicile și temele pe care le-am folosit și dezvoltat în procesul de creație al spectacolului 𝗶𝗻 𝗿𝗲𝘀𝗼𝗻𝗮𝗻𝗰𝗲. Printre acestea se numără moliciune radicală (radical softness), spațiul generos și pozițiile de putere.


Petrecem timp pentru a înțelege și experimenta conceptele din spatele acestor cuvinte. Moliciune radicală (radical softness): această practică poate fi văzută ca o pre-tehnică, o preîncălzire, care pregătește corpul prin relaxare, găsirea siguranței și a confortului în corp. Căutăm modalități de înmuiere prin respirație, sonorizare și mișcare. Folosind această bază de confort, creăm spațiu pentru improvizație și explorare liberă pe subiecte date. Poziții de putere: Propunem o practică colectivă de-constructivă, de asociere liberă, pentru a enumera ceea ce înțelegem prin noțiunea de putere. Explorăm pozițiile de putere - mișcări, gesturi, expresii faciale și priviri care ne încarcă cu sentimentul de putere, care ne fac să ne simțim împuterniciți și puternici.


Spațiul generos este un exercițiu performativ de revizitare a materialului care s-a născut în timpul atelierului și de transformare a acestuia astfel încât să devină un act generos, o experiență împărtășită.

_________________________________________


Tímea Kovács dansatoare, coregrafă, performer. Lucrările ei creative combină calificările sale versatile: metoda Feldenkrais și metoda somatică Body-Mind Centering cu diverse forme de dans contemporan și tehnici de improvizație. Coregrafă cu o sensibilitate fină, care te implică și te pune în mișcare. Interesul ei se dezvoltă prin cercetarea relaxarii radicale ca limbaj de mișcare și instrument performativ.

Kinga Ötvös cântăreață, performer, sound designer. Având un trecut de cântăreață de operă, în ultimii ani a cercetat formarea sunetului în corp. Este interesată de întâlnirea între muzica electronică, vocea și dansul. În cadrul activității sale creative, explorează rezonanța sunetului; cântecul colectiv ca o formă interactivă.

 Fotografii din spectacol

Perspective?